17 noiembrie 2014

Stop! si de la capat!


S-au anuntat rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale. Klaus Iohannis este castigator. Multi se bucura pentru rezultat, nu neaparat ca a castigat Iohannis, dar mai mult pentru ca a pierdut Ponta si PSD-ul. Retelele de socializare sunt in fierbere. Sustinatorii schimbarii se bucura, sustinatorii lui Ponta plang si atentioneaza la "vanzarea tarii" si promisiuni fara fundament. Iata la ce ma astept eu de la actorii de pe scena politica...

Ma astept de la viitorul Presedinte sa numeasca un guvern care sa dezvolte infrastructura, sa incurajeze investitiile in industrie, sa scada coruptia, sa reduca evaziunea, sa reformeze codul muncii. De la viitorul Presedinte vreau sa se apropie mai mult de liderii europeni dar si de cei ale statelor vecine, sa se apropie de comunitatile de romani care traiesc in teritorii care odata ne-au apartinut sau in diaspora, sa garanteze independenta justitiei, sa sanctioneze derapajele institutiilor de stat, sa reformeze constitutia si sa fie in primul rand al luptei anti-coruptie. Deasemenea, in calitate de Presedinte i-as cere un lucru putin mai special: sa verifice personal modul in care condamnatii pentru coruptie si pentru evaziune isi ispasesc pedepsele, pentru ca multi dintre acestia au in puscarie conditii mai bune decat au multi romani cinstiti aflati in libertate!
De la toata clasa politica ma astept sa se reformeze ea insasi, sa invete ce e onoarea, sa demisioneze din functiile pe care le ocupa daca exista asupra lor suspiciuni de coruptie, sa puna cetateanul pe primul loc si interesul cetatenilor sa primeze in tot ceea ce fac.
Este idealism in esenta pura, stiu, dar doar asa putem avea o tara ca afara!

Sursa foto: thechronicle.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu